Educatieve spelletjes

Spelletjes heb je in allerlei soorten en maten. Meestal zijn spelletjes alleen maar ter vermaak bedoeld. Je kun een game echter ook prima voor educatieve doeleinden inzetten. Spellen geven de mogelijkheid een moeilijker thema op een speelse manier uit te leggen of langzaam duidelijk te maken. Vandaar ook dat educatieve games voornamelijk bij jongere doelgroepen populair zijn. Natuurlijk vooral omdat ouders vaak meekijken welke spellen jonge kinderen spelen en hier vaak sturing aan geven. Door de explosief toenemende populariteit van flashgames is de vraag naar educatieve spelletjes voor jonge kinderen ook sterk gegroeid.

Het bedrijfsleven heeft de mogelijkheden van deze game soort net als online skill spelletjes, gokkast casino games & spelcomputers inmiddels volledig herkent en erkend. Onderwijs zal in de toekomst steeds meer via game vormen worden overgebracht in plaats van uit het boek. Het is natuurlijk ook veel motiverender en vooral leuker om rekenen te leren doormiddel van een game met uitdagingen waarvoor een rekensommetje moet worden opgelost in plaats van een saai boek met opgaves. Leg een uitdaging op een rekensom en de motivatie om te leren schiet omhoog. Dan maakt het eigenlijk niet veel meer uit of een spelletje als vrijblijvend wordt gezien. De uitdaging zorgt ervoor dat ieder kind de highscore wil verbeteren door het beter te doen dan de vorige keer.

Educatieve spelletjes spelen? Kijk dan op onze homepage in het spelletjes overzicht. Wij hebben honderden spelletjes voor je op een rij gezet en wekelijks komen er leuke nieuwe educatieve spelletjes bij. En wil je er nog meer vinden, dan kun je eens kijken op de website van onze collegas van Amusementpagina.nl. Speel dus nu educatieve online spelletjes