Mahjong spelletjes

Ben jij een fan van bordspelletjes maar heb je niemand om mee te spelen? Dan zijn Mahjong spelletjes de perfecte spelletjes voor jou. Mahjong is namelijk een gezelschapsspel en een van de beste bordspellen aller tijden dat werd uitgevonden in 1800 in China. Het is dan ook een van de meest bekende en meest gespeelde bordspellen vandaag de dag en het is zelfs uitgegroeid tot officieel erkende sport. In Nederland wordt dit spel voornamelijk online gespeeld als solospel en niet zo zeer in huiselijke kringen, hoewel het spel officieel bedoeld is om met 4 personen te spelen. Online zijn de spellen dan ook gratis te spelen en verschillen de regels met het officiële spel. Maar wij leggen het je even uit zodat jij meteen kunt beginnen met spelen. alien

Hoe het werkt

Het spel wordt gespeeld met 136 stenen en eventueel 8 seizoenen en bloemen, in totaal 144 stenen dus. Elke steen heeft een afbeelding waaraan een bepaalde score is toegekend. De steentjes worden ook wel tegels genoemd en werden officieel van ivoor gemaakt. De verkoop hiervan is nu verboden dus tegenwoordig zijn de tegeltjes gemaakt van plastic.
De stenen liggen in het speelveld en je moet telkens 2 van dezelfde uitkiezen om het veld leeg te spelen. Het doel is om, door het vormen van deze paren, een zo hoog mogelijke score te behalen. Met het paren van 2 getallen kun je bijvoorbeeld al 10 punten halen. Wanneer je de seizoenen kunt paren krijg je daar al 30 punten voor. Je vormt een paar door op de 2 stenen te klikken. Loop je vast? Kun je geen paar meer vormen omdat de stenen die je nodig hebt vast liggen tussen andere stenen? Dan kun je bij de meeste spelletjes de shuffle optie gebruiken, maar hiervoor lever je wel punten in.

alien